Višňový džem

By Olga Pokorná      

Září 18, 2016

0.0

Višně jsou kyselé a nikdo je nemá moc rád. Jsou ale plné šťávy a výborné chutě a skvěle se hodí na džem. Každému, kdo ho ochutnal, moc chutnal. Musíte ho zkusit. Nebudete litovat.

  • Prep: 1 HR
  • Total Time: 1 HR 15 MIN
  • 1 HR

    15 MIN

    1 HR 15 MIN

  • 3 sklenice

Ingredience

800 g - vypeckované višně

40 ml - slivovice

500 g - želírovacího cukru 2:1

1 balíček - vanilkového cukru

Postup

Vypeckované višně dáme do hrnce, přidáme slivovici, vanilkový cukr a želírovací cukr. Důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 10 Minutes.

Na talířek zkusíme kápnout pár kapek džemu. Po vychladnutí by měl být džem tuhý. Pokud je džem ještě tekutý, povařte ještě 3 minuty.

Jestli se při vaření objeví pěna, odeberte ji lžící. Poté sundáme hrnec ze sporáku a hned plníme do připravených sklenic až po okraj.

Sklenice uzavřeme víčkem a otočíme víčkem dolů. Necháme takto stát 10 Minutes a poté dáme na chladné místo.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.