Višňový džem
By Olga Pokorná Pomazánky Česká kuchyně Vařená jídla
Září 18, 2016
Višně jsou kyselé a nikdo je nemá moc rád. Jsou ale plné šťávy a výborné chutě a skvěle se hodí na džem. Každému, kdo ho ochutnal, moc chutnal. Musíte ho zkusit. Nebudete litovat.
- Prep: 1 HR
- Total Time: 1 HR 15 MIN
-
1 HR
15 MIN
1 HR 15 MIN
- 3 sklenice
Postup
Vypeckované višně dáme do hrnce, přidáme slivovici, vanilkový cukr a želírovací cukr. Důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 10 Minutes.
Na talířek zkusíme kápnout pár kapek džemu. Po vychladnutí by měl být džem tuhý. Pokud je džem ještě tekutý, povařte ještě 3 minuty.
Jestli se při vaření objeví pěna, odeberte ji lžící. Poté sundáme hrnec ze sporáku a hned plníme do připravených sklenic až po okraj.
Sklenice uzavřeme víčkem a otočíme víčkem dolů. Necháme takto stát 10 Minutes a poté dáme na chladné místo.