Velikonoční beránek

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Tento beránek je plný překvapení, není to obyčejný pocukrovaný piškot s rozinkami. Skrývá mnohem více a kombinace ingrediencí vás mile překvapí. Je vláčný a jemný a při pečení se line kuchyní příjemná sladká vůně.

  • Prep: 15 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 15 MIN

    45 MIN

    1 HR

  • 6 porcí

Ingredience

vejce - 4 ks

cukr krupice - 120 g

vanilkový cukr - 20 g

polohrubá mouka - 200 g

jablko - 1 ks

mrkev - 2 ks

kypřící prášek - 1 sáček

rozinky - 40 g

mandle - drcené - 10 g

cintronová kúra - 1/2 lžičky

rum - 1 polévková lžíce

Postup

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Poté si vymažeme formu na beránka máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo rozdrcenými piškoty.

V misce vyšleháme do světlé a nadýchané pěny vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem.

Mouku smícháme s kypřícím práškem, aby kypřící prášek byl v celém těstě, a pomalu metličkou sypkou směs vmícháme k vaječné pěně.

Poté si oloupeme jablko a mrkve, nastrouháme a vmícháme do směsi.

Nakonec přidáme mandle, rozinky, rum a citronovou kúru a vše metličkou pořádně promícháme.

Těsto nalijeme do připravené formy a v předehřáté troubě pečeme 45minut. Beránek je upečený tehdy, když po zapíchnutí špejle nezůstane těsto na špejli.

Po upečení necháme formu 1-2 minuty zchladnout, beránka vyklopíme, necháme ho trochu vychladnout a poté ho můžeme posypat cukrem moučkou nebo polít čokoládovou polevou, jak kdo má rád.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.