Špagety s tuňákem a rajčaty

By Olga Pokorná      

Prosinec 24, 2014

0.0

V jednoduchosti je krása a u těstovin to platí obzvlášť. A u tohoto receptu na špagety se to opravdu vyplatilo. Určitě si tyto špagety uvařte, pochutnáte si.

  • Prep: 10 MIN
  • Total Time: 30 MIN
  • 10 MIN

    20 MIN

    30 MIN

  • 2 porce

Ingredience

špagety - nevařené - 250 g

Tuňákový steak - 200 g

cherry rajčata - 10 ks

olivy zelené - 8 ks

olivy černé - 8 ks

cibule - 1/2 ks

kečup jemný - 1 polévková lžíce

olivový olej - 4 polévkové lžíce

parmezán - strouhaný - dle chuti

Koření

sůl - dle chuti

pepř - dle chuti

Postup

Uvaříme si špagety dle návodu na obalu do al dente, ani měkké ani tvrdé, tak akorát na zkus. 10 Minut

Nejprve si nakrájíme na jemno cibuli.

Na pánvi si rozehřejeme na středním stupni na plotýnce 2 polévkové lžíce olivového oleje, přidáme nakrájenou cibulu a orestujeme lehce do zlatova.

Mezitím, co se restuje cibule, si nakrájíme tuňákový steak na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme na pánev k orestované cubuli a dále restujeme na střením stupni. Chuť orestované nasládlé cibule a tuňáku se spojí a dodá jídlu specifickou a jemnou chuť.

Během času, kdy se restuje tuňák s cibulí, si nakrájíme na kolečka zelené a černé olivy a přidáme do pánve.

Dále si pokrájíme cherry rajčata na čtvrtky, když se restuje směs na pánvi, přidáme lžíci kečupu, 2 lžíce olivového oleje,lehce osolíme a restujeme do té doby, dokud cherry rajčata lehce nezesklovatí a poté sundáme z plotýnky. Rajčata se nám nesmí rozpadnout a rozvařit.

Nakonec Špagety nandáme na talíř, přelijeme připravenou směsí z rajčat a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.