

Salát s polníčkem
By Olga Pokorná Saláty Česká kuchyně Syrová jídla
Prosinec 25, 2014
Tento salát se vám bude líbit, je krásně barevný, chuťově vyvážený a zasytí. Troufám si říct, že by chutnal i mužům, kteří zrovna na saláty nejsou a občas slýchávám ve svém okolí prupovídky typu: "Copak jsem nějaký králík nebo slimák?" Kouzlo dobrého salátu je v kombinaci zeleniny a jeho dochucení.
- Prep: 15 MIN
- Total Time: 40 MIN
-
15 MIN
25 MIN
40 MIN
- 2 porce
Ingredience
Zálivka
Postup
Ve studené vodě si důkladně propereme polníček a rukolu, abychom se zbavili nečistot, vyždímeme vodu a na hrubo nasekáme a dáme do mísy.
Očistíme papriku, okurku, které nakrájíme na kostičky a cherry rejčata nakrájíme na čtvrtky nebo půlky podle velikosti rajčat.
Poté přidáme na jemno pokrájenou mozzarellu, na jemno nasekanou čerstvou bazalku a pokapeme balsamicem.
Nyní celý mix v míse přelijeme bylinkovou zálivkou, kterou si přivpravíme tak, že ve skleničce smícháme s vodou a olivových olejem, a celý salát důkladně promícháme.
Takto připravený salát rozdělíme na dva talířky a na každou prorci dáme na čtvrtky nakrájené vejce, které krájíme na podlouhlé čtvrtky a lehce osolíme. Dobrou chuť.
Copyright © Olga Pokorná