Salát s polníčkem

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Tento salát se vám bude líbit, je krásně barevný, chuťově vyvážený a zasytí. Troufám si říct, že by chutnal i mužům, kteří zrovna na saláty nejsou a občas slýchávám ve svém okolí prupovídky typu: "Copak jsem nějaký králík nebo slimák?" Kouzlo dobrého salátu je v kombinaci zeleniny a jeho dochucení.

  • Prep: 15 MIN
  • Total Time: 40 MIN
  • 15 MIN

    25 MIN

    40 MIN

  • 2 porce

Ingredience

rukola - 2 hrsti

polníček - 2 hrsti

paprika červená - 1 ks

paprika žlutá - 1/2 Ks

cherry rajčata - 10 ks

salátová okurka - 1/2 ks

vejce na tvrdo - 2 ks

bazalka - čerstvá - 6 listů

mozzarella - 1 ks

Zálivka

bylinková závlivka - 1 ks

olivový olej - 3 lžíce

studená voda - 3 lžíce

balsamico - 1 polévková lžíce

sůl - dle chuti

Postup

Ve studené vodě si důkladně propereme polníček a rukolu, abychom se zbavili nečistot, vyždímeme vodu a na hrubo nasekáme a dáme do mísy.

Očistíme papriku, okurku, které nakrájíme na kostičky a cherry rejčata nakrájíme na čtvrtky nebo půlky podle velikosti rajčat.

Poté přidáme na jemno pokrájenou mozzarellu, na jemno nasekanou čerstvou bazalku a pokapeme balsamicem.

Nyní celý mix v míse přelijeme bylinkovou zálivkou, kterou si přivpravíme tak, že ve skleničce smícháme s vodou a olivových olejem, a celý salát důkladně promícháme.

Takto připravený salát rozdělíme na dva talířky a na každou prorci dáme na čtvrtky nakrájené vejce, které krájíme na podlouhlé čtvrtky a lehce osolíme. Dobrou chuť.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.