Salát s cizrnou

By Olga Pokorná  ,     

Únor 23, 2015

0.0

Luštěniny jsou bohaté na bílkoviny a vitamín B. Pro tento recept jsem zvolila cizrnu, která chutná skvěle v salátech. Kombinace salátů, rajčat a cizrny je chutná varianta salátu k svačině i k večeři. Skvělým doplňkem je redukce z medu a balsamica.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 30 MIN
  • 20 MIN

    10 MIN

    30 MIN

  • 2 porce

Ingredience

2 hrsti - polníček

4 hrsti - rukola

3 ks - rajčata

125 g - Mozzarella

150 g - cizrna vařená

20 g - arašidy natural, nesolené

2 PL - olivový olej

2 lžičky - lesní med

1 lžička - balsamico

Koření

sůl

chilli

Postup

V míse smícháme polníček, rukolu, na kousky nakrájená rajčata a mozzarellu, cizrnu, arašídy, pokapeme 1 lžící olivového oleje a dle chuti přidáme sůl a chilli.

V malé misce si uděláme redukci. Smícháme 2 lžičky medu a 1 lžičku balsamica.

Salát rozdělíme do dvou misek a nakonec pokapeme medovou redukcí.

K salátu se hodí celozrnné pečivo či knäckebrot.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.