Rybízový koláč

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Rybíz je skvělý, patří k ovoci, které obsahuje nejvíce vítamínu C ze všech druhů ovoce. A mísa rybízu mě inspirovala k upečení rybízového koláče na nedělní odpoledne. Kombinace sladké a kyselé chuti spojená s tvarohem vás potěši.

  • Prep: 30 MIN
  • Total Time: 1 HR 25 MIN
  • 30 MIN

    55 MIN

    1 HR 25 MIN

  • 12 porcí

Ingredience

polohrubá mouka - 100 g

celozrnná mouka jemná - 200 g

cukr krupice - 140 g

bílý jogurt - 300 g

Vejce - 1 ks

Hera - 150 g

dýňová semínka - 30 g

jedlá soda - 1 lžička

rybíz - 500 g

měkký tvaroh - plnotučný - 250 g

cukr krupice - 2 polévkové lžíce

puding vanilkový - 1 balení

Žmolenka

polohrubá mouka - 70 g

cukr krupice - 50 g

hera - 50 g

Postup

Ve větší míse smícháme obě mouky s jedlou sodou, přidáme na jemno nakrájená dýňová semínka a 140 g cukru a důkladně promícháme.

Do takto připravené sypké směsy přidáme bílý jogurt, vejce, rum a 150 g Hery pokrájené na kousky a elektrickým mixerem vypracujeme lehce lepivé těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Dále si smícháme tvaroh, vanilkový puding a 2 lžíce cukru a důkladně promícháme, aby se pudingový prášek v tvarohu dobře rozpustil a touto směsí potřeme připravené těsto po celé ploše a posypeme rybízem.

Nakonec si uděláme ze 70 g polohrubé mouky, 50 g cukru a 50 g Hery drobenku a po celé ploše posypeme.

Pečeme po celou dobu v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 55 Minutes, až okraje budou lehce nahnědlé.

Po upečení necháme koláč vychladnout a poté lehce posypeme moučkovým cukrem.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.