

Roláda se špenátem
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Česká kuchyně Grilovaná jídla, Pečená jídla
Prosinec 25, 2014
Tato roláda je variace štrůdlu na slano. Hodí se jako drobné pohoštění pro návštěvu. Může se podávat teplý, ale i studený chutná skvěle. Listové těsto, špenát a kuřecí steaky tvoří jemnou chutnou kombinaci.
- Prep: 30 MIN
- Total Time: 1 HR 5 MIN
-
30 MIN
35 MIN
1 HR 5 MIN
- 4 porce
Postup
Do cedníku vysypeme špenát a propláchneme vodou, aby jsme ho zbavili zbytku nečistot. Ohřejeme si konev vody a spaříme špenát. Necháme okapat, zbytek vody vyždímáme a pokrájíme na menší kousky.
Oloupeme a nakrájíme cibuli najemno a česnek na plátky, připravíme si pánev s olivovým olejem a orestujeme do zlatova.
Z kuřecích prsou si připravím steaky, okořením kořením na steaky s pepřem, lehce pokapu olivovým olejem a orestujeme na pánvi. Poté steaky pokrájíme na plátky.
Rozložíme si vyválené listové těsto, potřeme lučinou a tu lehce posypeme kořením na kuřecí steaky.
Posypeme připravený plát listového těsta kousky špenátu, cibulkou s česnekem, kousky kuřecího masa a celé posypeme připraveným nahrubo nastrouhaným sýrem Gouda a osolíme. Vezmeme jeden širší kraj a stočíme plát listového těsta do rolády, jako když děláme štrúdl.
Do misky si rozklepneme vajíčko, rozšleháme vidličkou a potřeme roládu, kterou poté propícháme vidličkou, aby při pečení unikal vzduch a nedošlo protržení rolády.
Roládu pečeme na 180 stupňů po dobu 35 Minut.
Po upečení necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky a podáváme.
Copyright © Olga Pokorná