Roláda se špenátem

By Olga Pokorná      ,

Prosinec 25, 2014

0.0

Tato roláda je variace štrůdlu na slano. Hodí se jako drobné pohoštění pro návštěvu. Může se podávat teplý, ale i studený chutná skvěle. Listové těsto, špenát a kuřecí steaky tvoří jemnou chutnou kombinaci.

  • Prep: 30 MIN
  • Total Time: 1 HR 5 MIN
  • 30 MIN

    35 MIN

    1 HR 5 MIN

  • 4 porce

Ingredience

listové těsto - rozválené - 1 balení

kuřecí prsa - 2 ks

špenátové listy - 200 g

Lučina - 100 g

sýr Gouda - strouhaný - 1 mistička

cibule - 1 ks

česnek - 1 stroužek

vejce - 1 ks

olivový olej - 1 polévková lžíce

Koření

směs na steaky s pepřem - 1 lžička

směs na kuřecí steaky - 1 lžička

sůl - 1 lžička

pepř - 1 špetka

Postup

Do cedníku vysypeme špenát a propláchneme vodou, aby jsme ho zbavili zbytku nečistot. Ohřejeme si konev vody a spaříme špenát. Necháme okapat, zbytek vody vyždímáme a pokrájíme na menší kousky.

Oloupeme a nakrájíme cibuli najemno a česnek na plátky, připravíme si pánev s olivovým olejem a orestujeme do zlatova.

Z kuřecích prsou si připravím steaky, okořením kořením na steaky s pepřem, lehce pokapu olivovým olejem a orestujeme na pánvi. Poté steaky pokrájíme na plátky.

Rozložíme si vyválené listové těsto, potřeme lučinou a tu lehce posypeme kořením na kuřecí steaky.

Posypeme připravený plát listového těsta kousky špenátu, cibulkou s česnekem, kousky kuřecího masa a celé posypeme připraveným nahrubo nastrouhaným sýrem Gouda a osolíme. Vezmeme jeden širší kraj a stočíme plát listového těsta do rolády, jako když děláme štrúdl.

Do misky si rozklepneme vajíčko, rozšleháme vidličkou a potřeme roládu, kterou poté propícháme vidličkou, aby při pečení unikal vzduch a nedošlo protržení rolády.

Roládu pečeme na 180 stupňů po dobu 35 Minut.

Po upečení necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky a podáváme.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.