Rizoto s masem

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Rizoto s mletým vepřovým masem je jednoduché, rychlé a hlavně chutné jídlo. Ideálně do práce na oběd, kdy nemáte čas zajít někam do restaurace a přece si chcete dát dobrý oběd.

  • Prep: 15 MIN
  • Total Time: 55 MIN
  • 15 MIN

    40 MIN

    55 MIN

  • 4 porce

Ingredience

mleté vepřové maso - 500 g

rýže - 300 g

mražená zelenina - Benátská směs - 1 balení

cibule - 1 ks

sýr Gouda - strouhaný - 1 mistička

sojová omáčka sladká - 1 lžička

olivový olej - 1 polévková lžíce

Koření

směs na čínu - 1 polévková lžíce

kari - 1 lžička

sůl - 1 špetka

pepř - 1 špětka

Postup

Dáme vařit rýži podle návodu. Tip – před vařením rýži 2 – 3 properte ve studené vodě, aby se zbavila nečistot.

Mezitím, co se vaří rýže, si připravíme směs na rizoto. Na jemno nakrájíme cibuli, na pánev dáme olivový olej, orestujeme ji a poté přidáme mleté maso a obhodíme ho na cibulce.

Do masa přidáme trochu sojové omáčky, sůl, pepř, koření na čínu, kari a pořádně promícháme všechny ingredience. Díky kari dostane rizoto krásně žlutou barvu.

Když je maso hotové, přidáme sáček rozmrzlé zeleninové směsi, promícháme s mletým masem, přiklopíme pánev pokličkou a chvíli vaříme, než je zelenina hotová.

Hotovou, scezenou rýži vmícháme do směsi mletého masa se zeleninou, dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.