

Rizoto s masem
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Italská kuchyně Vařená jídla
Prosinec 25, 2014
Rizoto s mletým vepřovým masem je jednoduché, rychlé a hlavně chutné jídlo. Ideálně do práce na oběd, kdy nemáte čas zajít někam do restaurace a přece si chcete dát dobrý oběd.
- Prep: 15 MIN
- Total Time: 55 MIN
-
15 MIN
40 MIN
55 MIN
- 4 porce
Postup
Dáme vařit rýži podle návodu. Tip – před vařením rýži 2 – 3 properte ve studené vodě, aby se zbavila nečistot.
Mezitím, co se vaří rýže, si připravíme směs na rizoto. Na jemno nakrájíme cibuli, na pánev dáme olivový olej, orestujeme ji a poté přidáme mleté maso a obhodíme ho na cibulce.
Do masa přidáme trochu sojové omáčky, sůl, pepř, koření na čínu, kari a pořádně promícháme všechny ingredience. Díky kari dostane rizoto krásně žlutou barvu.
Když je maso hotové, přidáme sáček rozmrzlé zeleninové směsi, promícháme s mletým masem, přiklopíme pánev pokličkou a chvíli vaříme, než je zelenina hotová.
Hotovou, scezenou rýži vmícháme do směsi mletého masa se zeleninou, dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
Copyright © Olga Pokorná