Rizoto s lososem

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Toto rizoto potěší každého, kdo si chce dát něco chuťově výraznějšího, ale vyváženého, něco jednoduchého na ohřátí a rychlého do práce, když není moc času na oběd díky pracovním povinnostem.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 20 MIN

    40 MIN

    1 HR

  • 2 porce

Ingredience

losos - uzené kousky - 200 g

rýže - 200 g

cuketa - 1/2 ks

smetana - na vaření Cremefine - 62 ml

bílé víno - 1 dcl

olivový olej - 1 polévková lžíce

Koření

sůl - 1 špetka

pepř - 1 špetka

Postup

V první řadě si uvaříme rýži dle návodu. Úplně nejlepší je připravit rýži v rýžovaru nebo třeba dle rad zkušených kuchařů na tomto odkazu: http://www.stream.cz/peklonataliri/10000719-jak-spravne-pripravit-ryzi

Dále omyjeme cuketu a pokrájíme na malé kostičky.

Mezi tím, co se vaří rýže, si připravíme lososové kousky. Lososa pokrájíme na malé kousky a na rozpálené pánvy, na které rozehřejeme olivový olej, obhodíme lehce uzené kousky, aby trochu prošly tepelnou úpravou a zatáhly se.

Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a důkladně promícháme.

Poté přidáme připravenou nakrájenou cuketu, zalijeme vínem a necháme lehce projít varem.

Nakonec přidáme smetanu na vaření a vmícháme připravenou rýži.

Takto připravené rizoto můžeme servírovat samotné, nebo lehce posypat sýrem dle vaší chutě a dozdobit lístky bazalky, pro lehce výraznější chuť rizota.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.