

Rizoto s lososem
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Italská kuchyně Vařená jídla
Prosinec 25, 2014
Toto rizoto potěší každého, kdo si chce dát něco chuťově výraznějšího, ale vyváženého, něco jednoduchého na ohřátí a rychlého do práce, když není moc času na oběd díky pracovním povinnostem.
- Prep: 20 MIN
- Total Time: 1 HR
-
20 MIN
40 MIN
1 HR
- 2 porce
Postup
V první řadě si uvaříme rýži dle návodu. Úplně nejlepší je připravit rýži v rýžovaru nebo třeba dle rad zkušených kuchařů na tomto odkazu: http://www.stream.cz/peklonataliri/10000719-jak-spravne-pripravit-ryzi
Dále omyjeme cuketu a pokrájíme na malé kostičky.
Mezi tím, co se vaří rýže, si připravíme lososové kousky. Lososa pokrájíme na malé kousky a na rozpálené pánvy, na které rozehřejeme olivový olej, obhodíme lehce uzené kousky, aby trochu prošly tepelnou úpravou a zatáhly se.
Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a důkladně promícháme.
Poté přidáme připravenou nakrájenou cuketu, zalijeme vínem a necháme lehce projít varem.
Nakonec přidáme smetanu na vaření a vmícháme připravenou rýži.
Takto připravené rizoto můžeme servírovat samotné, nebo lehce posypat sýrem dle vaší chutě a dozdobit lístky bazalky, pro lehce výraznější chuť rizota.
Copyright © Olga Pokorná