

Penne s cuketou
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Italská kuchyně Vařená jídla
Prosinec 25, 2014
Tento recept na těstoviny je lehký, chutný a krásně barevný. Výsledná chuť Vás mile překvapí. A jak je typické u mých receptů, je to rychlé a snadné.
- Prep: 25 MIN
- Total Time: 1 HR 5 MIN
-
25 MIN
40 MIN
1 HR 5 MIN
- 4 porce
Postup
Nejprve si dáme vařit těstoviny dle návodu.Zvolila jsem druh penne, ale je to na vás, jaký druh máte rádi a jaký si zvolíte.
A zatím co se budou vařit penne, připravíme si směs.
Na jsemno si nakrájíme cibuli a orestujeme jí do zlata na olivovém oleji.
Poté přidáme na cibulku na malé kostky nakrájené kuřecí prsa, osolíme, opepříme, přidáme grilovací směs, timitán, citron a lehce posypeme parmezánem, důkladně promícháme a orestujeme.
Cuketu si narkájíme také na malé kostky a přidáme k masu, promícháme a děláme tak dlouho, dokud cuketa lehce nezesklovatí, nesmí být rozměklá.
Poté do směsi přidáme 2 plechovnky loupaných rajčat a důkladně vše promícháme.
Nakonec přidáme propasírovaný česnek, nasekanou čerstvou petržel a necháme 1 minutu povařit.
Do takto hotové směsi přidáme předem uvařené penne, důkladně promícháme, aby se směs dostala všude a můžeme podávat.
Nandáme na talíř a posypeme parmezánem, každý, jak má rád.
Copyright © Olga Pokorná