

Pečený losos
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Česká kuchyně Pečená jídla, Vařená jídla
Únor 22, 2015
Rybí maso našemu tělu velmi prospívá díky nenasyceným tuků. Losos má navíc velký obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselin v jeho tuku, které jsou velmi důležité pro prevenci kardiovaskulárních chorob. Rybí maso by jsme měli konzumovat alespoň jednou týdně.
- Prep: 10 MIN
- Total Time: 30 MIN
-
10 MIN
20 MIN
30 MIN
- 2 porce
Postup
Nejprve si na jednotlivé růžičky rozděláme hlavu brokolice, důlkladně propláchneme a dáme do studené vody a přivedeme k varu.
Necháme povařit 8 minut, aby růžičky brokolice nebyly rozvařené, ale tak akorát na zkus - al dente.
Poté steaky z lososa lehce omyjeme ve studené vodě, osušíme do sucha a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Steaky lehce osolíme, opepříme, zlehka pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou a dáme péct do trouby na 180 stupňů přibližně na 15 Minut. Losos po upečení je lehce naoranžovělý a maso se krásně odlupuje po vrstvách.
Uvařenou brokolici zcedíme a servírujeme jako přílohu ke steaku.
Copyright © Olga Pokorná