Pečený losos

By Olga Pokorná      ,

Únor 22, 2015

0.0

Rybí maso našemu tělu velmi prospívá díky nenasyceným tuků. Losos má navíc velký obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselin v jeho tuku, které jsou velmi důležité pro prevenci kardiovaskulárních chorob. Rybí maso by jsme měli konzumovat alespoň jednou týdně.

  • Prep: 10 MIN
  • Total Time: 30 MIN
  • 10 MIN

    20 MIN

    30 MIN

  • 2 porce

Ingredience

2 ks - steak z lososa

1 ks - brokolice - hlávka

Koření

sůl

pepř

olivový olej

1 PL - citronová štáva

Postup

Nejprve si na jednotlivé růžičky rozděláme hlavu brokolice, důlkladně propláchneme a dáme do studené vody a přivedeme k varu.

Necháme povařit 8 minut, aby růžičky brokolice nebyly rozvařené, ale tak akorát na zkus - al dente.

Poté steaky z lososa lehce omyjeme ve studené vodě, osušíme do sucha a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Steaky lehce osolíme, opepříme, zlehka pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou a dáme péct do trouby na 180 stupňů přibližně na 15 Minut. Losos po upečení je lehce naoranžovělý a maso se krásně odlupuje po vrstvách.

Uvařenou brokolici zcedíme a servírujeme jako přílohu ke steaku.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.