Pečené kuře

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Snažím se vařit lehká, chutná a netučná jídla. Toto pečené kuře je toho důkazem. Je dělané na lehký letní způsob a je doplněno variací barevné zeleniny. Barevné jídlo mnohem lépe chutná, protože převážně jíme očima. Co se nám na pohled líbí, mnohem více nám chutná.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 1 HR 35 MIN
  • 20 MIN

    1 HR 15 MIN

    1 HR 35 MIN

  • 2 porce

Ingredience

kuřecí stehna - 2 ks

brambory - 2 ks

paprika červená - 2 ks

cuketa - 1 ks

cibule - 1 ks

česnek - 2 stroužky

máslo - 50 g

citronová sťáva - 1 polévková lžíce

bazalka - čerstvá - 1 hrst

pažitka - 1 hrst

Koření

sůl - dle chuti

pepř - dle chuti

chilli - drcené - 2 špetky

Postup

Do zapékací mísy nakrájíme očištěné brambory, papriku a cuketu. Vše nakrájíme na stejně velké kousky, aby se vše peklo stejně a rovnoměrně.

Dále přidáme do mísy oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky a oloupané stroužky česneku na tenké plátky, celé promícháme a lehce osolíme.

Na pokrájenou zeleninu položíme dvě kuřecí osolené stehna

V malém kastrůlku si rozpustíme 30 g másla, přidáme do něj na jemno nasekanou bazalku, pažitku, citronovou šťávu, pepř a chilli, promícháme a lžičkou polejeme obě kuřecí stechna, aby směs zůstala na kůži.

Na konec přidáme zbytek másla pokrájené na malé kousky a přidáme skleničku vody.

Přiklopíme víkem, vložíme do studené trouby, nastavíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 20 Minutes minut pod poklicí.

Po 20 minutách poklici sundáme a pečeme dalších 55 Minutes a občas kuře polejeme šťávou.

Jestli zelenina pustí moc vody, během pečení jí odlívejte, ať zelenina není rozvařená.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.