

Pečené kuře
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Česká kuchyně Pečená jídla
Prosinec 25, 2014
Snažím se vařit lehká, chutná a netučná jídla. Toto pečené kuře je toho důkazem. Je dělané na lehký letní způsob a je doplněno variací barevné zeleniny. Barevné jídlo mnohem lépe chutná, protože převážně jíme očima. Co se nám na pohled líbí, mnohem více nám chutná.
- Prep: 20 MIN
- Total Time: 1 HR 35 MIN
-
20 MIN
1 HR 15 MIN
1 HR 35 MIN
- 2 porce
Postup
Do zapékací mísy nakrájíme očištěné brambory, papriku a cuketu. Vše nakrájíme na stejně velké kousky, aby se vše peklo stejně a rovnoměrně.
Dále přidáme do mísy oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky a oloupané stroužky česneku na tenké plátky, celé promícháme a lehce osolíme.
Na pokrájenou zeleninu položíme dvě kuřecí osolené stehna
V malém kastrůlku si rozpustíme 30 g másla, přidáme do něj na jemno nasekanou bazalku, pažitku, citronovou šťávu, pepř a chilli, promícháme a lžičkou polejeme obě kuřecí stechna, aby směs zůstala na kůži.
Na konec přidáme zbytek másla pokrájené na malé kousky a přidáme skleničku vody.
Přiklopíme víkem, vložíme do studené trouby, nastavíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 20 Minutes minut pod poklicí.
Po 20 minutách poklici sundáme a pečeme dalších 55 Minutes a občas kuře polejeme šťávou.
Jestli zelenina pustí moc vody, během pečení jí odlívejte, ať zelenina není rozvařená.
Copyright © Olga Pokorná