Pečená rajčata

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Pečená rajčata jsou vhodná jako příloha k masům, nebo jen jako předkrm před hlavním jídlem. Jsou velmi chutná, lehká a bylinky dodávají lehkou kořenitost celkové chuti.

  • Prep: 30 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 30 MIN

    30 MIN

    1 HR

  • 2 porce

Ingredience

rajčata - 5 ks

česnek - 2 stroužky

cibule - 1/2 ks

rýže - dlouhozrnná - 100 g

olivový olej - 5 polévkových lžic

voda - 200 ml

parmezán - strouhaný - 20 g

bazalka - listy - 5 ks

Koření

sůl - 2 špetky

pepř - 1 špetka

oregano - sušené - 1 lžička

petržel - 1 polévková lžíce

Postup

Předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si nádobu, ve které budeme rajčata péci.

Omyjeme rajčata a odkrojíme vršek každého rajčete a schováme. Lžící vydlabeme vnitřek rajčete a nakrájejíme spolu s rajčatovými vršky.

Rozehřejeme na pánvi 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme cibuli nakrájenou na jemno a 3 minuty prudce osmahneme.

Poté přidáme propasírovaný česnek a lehce osmažíme.

Přidáme rajčatovou dřeň, rýži a nasekané bylinky, petržel, sůl a pepř a vše pořádně promícháme a vaříme tak dlouho, dokud rýže nevsákne šťávu z rajčat. Pokud je směs suchá, přidáme trochu vody dle potřeby. Směs by měla být vláčná.

Připravenou směsí naplníme rajčata až po okraj, vložíme do připravené nádoby na pečení, kam nalejeme trochu vody na dno a vložíme do trouby. Pečeme 25 Minutes. Zbylou směs si necháme jako přílohu k rajčatům nebo k masu.

Těsně před upečením, asi po 20 minutách, rajčata vyndáme a posypeme připraveným nastrouhaným parmezánem a necháme 5 minut zapéct.

Po upečení necháme rajčata 5 Minutes zchladnout a můžeme podávat.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.