Panenka v parmezánu

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Toto jídlo je oblíbené při každé grilovací party. Pokaždé se těšíme, až budou špízy z paneneky v parmezánu. Je to pochoutka. Sliny se vám budou sbíhat už při přípravě.

  • Prep: 30 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 30 MIN

    30 MIN

    1 HR

  • 3 porce

Ingredience

Ingredients

vepřová panenka - 1 ks

sušená rajčata v nálevu - 12 ks

bazalka - čerstvá - 12 listů

parmezán - strouhaný - 70 g

bílé víno - 1 dcl

olivový olej - 4-6 polévkových lžic

Koření

sůl - 1 špetka

pepř - špetka

Pomůcky

krabička - zavírací - 1 ks

špejle - 3 ks

Postup

Vezmeme si plastovou uzavíratelnou krabičku a nalijeme do ní olej.

Panenku zbavíme flaksy a nakrájíme na 3-4 cm široké špalíčky (8-9 ks podle velikosti panenky) a dáme do krabičky.

Na hrubo pokrájíme listy bazalky a přidáme do krabičky.

Dále přidáme nastrouhaný parmezán, celá sušená rajčata, bílé víno, olivový olej a vše důkladně promícháme. TIP: nejlépe vše promícháte ručně, tak dojde opravdu k důkladnému promíchání a jednotlivé kousky budou poctivě obaleny všemi ingrediencemi.

Takto naložené maso necháme 24 hodin v ledničce uležet.

Další den napícháme 4 kusy rajčat a 3 kusy panenky na špejle vždy v pořadí rajče-maso, dáme na plech a potřeme zbytkem směsy z parmezánu, bazalky a oleje, co zbylo v krabičce.

Troubu si předehřejeme na 180 supňů a grilujeme v troubě přibližně 18 Minut. Během pečení špízy otáčíme, ať je maso krásně opečené ze všech stran rovnoměrně a do zlatova. Maso nesmí být vysušené. Při rozkrojení by měl být střed lehce narůžovělý - medium, ne syrový.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.