

Panenka v parmezánu
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Česká kuchyně Pečená jídla
Prosinec 25, 2014
Toto jídlo je oblíbené při každé grilovací party. Pokaždé se těšíme, až budou špízy z paneneky v parmezánu. Je to pochoutka. Sliny se vám budou sbíhat už při přípravě.
- Prep: 30 MIN
- Total Time: 1 HR
-
30 MIN
30 MIN
1 HR
- 3 porce
Postup
Vezmeme si plastovou uzavíratelnou krabičku a nalijeme do ní olej.
Panenku zbavíme flaksy a nakrájíme na 3-4 cm široké špalíčky (8-9 ks podle velikosti panenky) a dáme do krabičky.
Na hrubo pokrájíme listy bazalky a přidáme do krabičky.
Dále přidáme nastrouhaný parmezán, celá sušená rajčata, bílé víno, olivový olej a vše důkladně promícháme. TIP: nejlépe vše promícháte ručně, tak dojde opravdu k důkladnému promíchání a jednotlivé kousky budou poctivě obaleny všemi ingrediencemi.
Takto naložené maso necháme 24 hodin v ledničce uležet.
Další den napícháme 4 kusy rajčat a 3 kusy panenky na špejle vždy v pořadí rajče-maso, dáme na plech a potřeme zbytkem směsy z parmezánu, bazalky a oleje, co zbylo v krabičce.
Troubu si předehřejeme na 180 supňů a grilujeme v troubě přibližně 18 Minut. Během pečení špízy otáčíme, ať je maso krásně opečené ze všech stran rovnoměrně a do zlatova. Maso nesmí být vysušené. Při rozkrojení by měl být střed lehce narůžovělý - medium, ne syrový.
Copyright © Olga Pokorná