Ovesné sušenky s brusinkami

By Olga Pokorná  ,     

Prosinec 25, 2014

5.0 2

Tyto sušenky jsou dobrá sladkost k snídani či svačině s kouskem ovoce. Jsou křehké, voňavé a velmi chutné a hlavně hrozně rychlé a jednoduché!...Pozor, jsou návykové. Jak jednou ochutnáte, už jim neodoláte.

  • Prep: 2 HRS
  • Total Time: 2 HRS 20 MIN
  • 2 HRS

    20 MIN

    2 HRS 20 MIN

  • 50 ks

Ingredience

celozrnná mouka jemná - 175g

třtinový cukr-hnědý - 80 - 100g

ovesné vločky - 85g

sušené brusinky - 50g

rozinky v rumu - 50g

rum - 1 polévková lžíce

vlašské ořechy - 50g

dýňová semínka - 50 g

jedlá soda - 1/2 lžička

skořice - mletá - 1 lžička

máslo - změklé - 140g

vejce - 1 ks

lesní med - 1 polévková lžíce

Postup

Do větší mísy dáme postupně všechny ingredience jak jsou uvedeny v seznamu ingrediencí a rukama pořádně prohněteme a vytvoříme krásně kompaktní, lepivé těsto, které si vyválíme do válečku o průměru max. 4 cm, zabalíme do potravinářské fólie a necháme min. dvě hodiny odpočívat v lednici. Nejlepší je si těsto udělat den dopředu, aby se proleželo. Podle toho, jaký bude mít váleček tvar, kulatý nebo hranatý, budou mít sušenky tvar po upečení.

Když je těsto ztuhlé a odpočinuté, vyndáme těsto z ledničky a nakrájíme ostrým nožem na cca 5-7 mm široké plátky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Plátky klademe cca 1,5 cm od sebe, protože sušenky při pečení nabydou.

Pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů 20 Minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout na plechu.

Sušenky můžeme jíst samotné, s ovocem nebo třeba s jogurtem.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

2 Reviews

Miroslav Sázovský

Prosinec 26, 2014

Souhlasím, jsou fakt dobré! Hlavně když je jím, tak mám mi přijde že jsou i zdravé. Málo cukru a hodně zdravých věcí…

Olga Pokorná

Prosinec 26, 2014

Tyto sušenky rozdávám jako malé balíčky na potkání a každý se mě ptá, jak je dělám a chtějí recept. Vyzkoušejte je a uvidíte!!! 🙂 Zamilují si je nejen děti. Když tam dáte méně cukru, tak chutnají i chlapům.

All fields are required to submit a review.