

Noky se špenátem
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Italská kuchyně Vařená jídla
Prosinec 25, 2014
Toto jídlo je velmi jednoduché, rychlé a kombinace všech ingrediencí dává vynikající chuť a skvělý prožitek z jídla, které jste si sami uvařili doma. A je to luxusní typ na dobrý oběd.
- Prep: 15 MIN
- Total Time: 1 HR
-
15 MIN
45 MIN
1 HR
- 2 porce
Postup
Nejdříve si připravíme špenát. Listy čerstvého špenátu vložíme do cedníku, propláchneme a zbavíme zbylých nečistot. Dáme si vařit plnou rychlovarnou konvici vody a touto ohřátou vodou prolijeme špenát v cedníku, tzn. spaříme ho. Necháme okapat a vychladnout.
Dále si dáme vařit noky dle návodu na obalu. Do vroucí osolené vody dáme noky a vaříme 2 Minuty, až noky budou plavat na hladině a poté je scedíme.
Na kostičky si pokrájíme uzené lososové kousky a na jemno pokrájíme ½ cibule.
Na pánvi osmahneme lehce cibulku a přidáme uzené lososové kousky a lehce orestujeme.
Poté vyždímeme špenát, na hrubo pokrájíme a přidáme na pánev k uzenému lososu a promícháme.
Přidáme propasírovaný česnek, lžičku citronové šťávy, špetku pepře a sůl a důkladně promícháme.
Připravenou směs zalijeme smetanou a necháme přijít k varu a vypneme sporák.
Poté přidáme uvařené noky, opět důkladně promícháme a je hotovo.
Copyright © Olga Pokorná