Noky se špenátem

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Toto jídlo je velmi jednoduché, rychlé a kombinace všech ingrediencí dává vynikající chuť a skvělý prožitek z jídla, které jste si sami uvařili doma. A je to luxusní typ na dobrý oběd.

  • Prep: 15 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 15 MIN

    45 MIN

    1 HR

  • 2 porce

Ingredience

losos - norský, uzený za studena - 300 g

listový špenát - 260 g

noky - 450 g

smetana na vaření - 125 ml

cibule - ½ ks

česnek - 1 stroužek

citronová sťáva - 1 lžička

olivový olej - 1 polévková lžíce

Koření

sůl - 1 lžička

pepř - 1 špetka

Postup

Nejdříve si připravíme špenát. Listy čerstvého špenátu vložíme do cedníku, propláchneme a zbavíme zbylých nečistot. Dáme si vařit plnou rychlovarnou konvici vody a touto ohřátou vodou prolijeme špenát v cedníku, tzn. spaříme ho. Necháme okapat a vychladnout.

Dále si dáme vařit noky dle návodu na obalu. Do vroucí osolené vody dáme noky a vaříme 2 Minuty, až noky budou plavat na hladině a poté je scedíme.

Na kostičky si pokrájíme uzené lososové kousky a na jemno pokrájíme ½ cibule.

Na pánvi osmahneme lehce cibulku a přidáme uzené lososové kousky a lehce orestujeme.

Poté vyždímeme špenát, na hrubo pokrájíme a přidáme na pánev k uzenému lososu a promícháme.

Přidáme propasírovaný česnek, lžičku citronové šťávy, špetku pepře a sůl a důkladně promícháme.

Připravenou směs zalijeme smetanou a necháme přijít k varu a vypneme sporák.

Poté přidáme uvařené noky, opět důkladně promícháme a je hotovo.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.