Kuřecí steak s mrkví

By Olga Pokorná      ,

Únor 22, 2015

0.0

Kuřecí maso je velmi oblíbené pro svoji jednoduchou a variabilní přípravu. Není tučné a je ideální při redukci hmotnosti. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý. Oceního každý, kdo nemá času na zbyt či zrovna nemá sílu vařit a chce si dát dobré a zdravé jídlo, aby jeho tělo načerpalo energii.

  • Prep: 15 MIN
  • Total Time: 30 MIN
  • 15 MIN

    15 MIN

    30 MIN

  • 2 porce

Ingredience

2 ks - kuřecí prsa

300 g - baby mrkvičky - mražené

10 g - máslo

1 PL - olivový olej

Koření

směs kuřecí stak s červeným pepřem

sůl

Postup

Kuřecí steaky si opláchneme pod teplou vodou a osušíme do sucha papírovou utěrkou.

Kuřecí steaky podélně rozkrojíme na poloviny a vzniknou nám 4 ks steaků. Ty lehce osolíme a okořeníme směsí na kuřecí steak s červeným pepřem.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme připravené kuřecí steaky. Až začnou spodní hrana steaku pomalu chytat bílou barvu, steaky otočíme na druhou stranu.

Takto obrátíme steaky ještě dvakrát, aby byly krásně dozlatova opečené z obou stran a ve vnitř šťavnaté.

Během doby, co se nám dělají steak si do hrnce dáme baby mrkvičky, napustíme vodu do půlky obsahu a přidáme máslo, sůl, přivedeme k varu a poté vaříme 5 Minut.

Uvařené mrkvičky zcedíme a podáváme jako přílohu ke kuřecím steakům.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.