kuřecí steak 2
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Česká kuchyně Grilovaná jídla, Vařená jídla
Prosinec 25, 2014
Velmi jednoduchý tip na luxusní oběd, který vám nezabere víc jak hodinu a velmi si na něm pochutnáte. Studený salát z brambor vás překvapí svou lehkostí.
- Prep: 30 MIN
- Total Time: 1 HR
-
30 MIN
30 MIN
1 HR
- 4 porce
Postup
Nejprve si připravíme marinádu na kuřecí steaky. Je dobré si ji připravit do plastové uzavíratelné mističky, protože steaky se nechají naložené 1/2 hodiny uležet v lednici.
Vezmeme plastovou mističku, do ní dáme 1 lžíci medu, špetku chilli, šťávu z půlky limetky, lehce zasypeme kořením na steaky s pepřem a poté pořádně promícháme lžící všechny suroviny, aby nám vznikla krásná, hladká a jemná marináda.
Nejlépe rukama potřeme celé steaky marinádou. Takto potřené kuřecí steaky vložíme do zbytku marinády, uzavřeme víčkem a dáme do ledničky proležet. Během doby můžete miskou lehce zatřepat, tím se usazená marináda dostane všude kolem kuřecích steaků.
Dáme vařit brambory ve slupce. Budou tak chutnější. Po uvaření necháme vychladnou, oloupeme a pokrájíme na kostičky a dáme od misky.
Na jemno si pokrájíme petržel, červenou cibuli a jarní cibulku a vmícháme do pokrájených brambor.
Do připravené směsi vmícháme jeden bílý jogurt, trochu osolíme, opepříme a dáme uležet do ledničky.
Vezmeme si naložené steaky a ugrilujeme nebo uděláme na pánvičce. Já zvolila pánvičku. A souběžně s tím uděláme 2 volská oka jako přílohu.
Připravený bramborový salát naaranžujeme na talíř pomocí skleničky, kterou naplníme až po okraj a jako bábovku vyklepneme na talíř a poté přidáme kuřecí steak a volské voko.
Copyright © Olga Pokorná