Kuřecí paličky

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

4.0 1

Nemáte čas stát u sporáku a hlídat jídlo. CHcete během vaření dělat ještě něco jiného. Pečené kuřecí paličky na medu se zeleninou a brambory jsou tou správnou volbou.

  • Prep: 2 HRS
  • Total Time: 3 HRS
  • 2 HRS

    1 HR

    3 HRS

  • 2 porce

Ingredience

kuřecí paličky - 4 ks

mrkev - 3 ks

brambora - 5 ks

jablko - 1 ks

máslo - 1 polévková lžíce

Koření

směs na pečené kuře - 1 polévková lžíce

tymián - 2 snítky

sůl - 2 špetka

pepř - 1 špetka

Marináda

lesní med - 3 polévková lžíce

plnotučná horčice - 2 polévková lžíce

sojová omáčka - sladká - 1 lžička

sůl - 1 špetka

pepř - 1 špetka

Pomůcky

skleněná oválná mísa s víkem ( můžete též použít keramickou nádobu, nebo klasický pekáček, prostě cokoli co v kuchyni najdete a dá se v tom péct. Víko nahradíte alobalem.) Nádoba se dává do studené trouby, aby nám nepraskla!

Postup

Nejprve si připravíme marinádu na kuřecí paličky. Je dobré si ji připravit do plastové uzavíratelné mističky, protože paličky se nechají naložené 2 hodiny a třeba i den dopředu. Marináda se pěkně proleží a kuřecí paličky pak budou křehčí a chutnější…

Vezmeme plastovou mističku, do ní dáme 3 lžíce medu, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžičku sladké sojové omáčky, špetku soli a pepře, lehce poprášíme kořením na pečené kuře a poté pořádně promícháme lžící všechny suroviny, aby nám vznikla krásná, hladká a jemná marináda vonící medem.

Omyjeme si kuřecí paličky a nejlépe rukama celé potřeme marinádou. Takto potřené kuřecí paličky vložíme do zbytku marinády, uzavřeme víčkem a dáme do ledničky proležet. Během doby můžete miskou lehce zatřepat, tím se usazená marináda dostane všude kolem kuřecích paliček.

Připravíme si přílohu, která se peče dohromady s kuřecími paličkami, aby došlo k prolnutí všech chutí a výsledek tak byl ještě lahodnější.

Omyjeme, oloupeme a pokrájíme brambory, mrkve a jablko. Já vše krájela na podlouhlé půlměsíčky, zrovna se mi k paličkám hodil tento tvar. Ale je to na vás, můžete na kolečka, plátky, špalíčky, nechte průchod vaší fantazii.

Takto pokrájené suroviny naskládáme na dno pečící misky a přes tuto vrstvu položíme dvě snítky tymiánu.

Vyndáme si naložené kuřecí paličky, které krásně voní medovo-hořčicovou marinádou, a položíme je na tymián. Zbytkem marinády pokapeme brambůrky i paličky. Nakonec přidáme na každou paličku dílek másla a podlijeme půlkou skleničky vody, druhou půlku skleničky vody si necháme na později, kdyby byla potřeba podlít. Záleží na tom, kolik vody pustí brambory, mrker a jablka.

Přiklopíme či zakryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 30 Minut .

Během pečení je dobré občas paličky zkontrolovat, jestli je v misce dost vody, aby se nepřipekly.

Po 30 minutách sundejte víko nebo alobal a nechte péct volně, případně dle potřeby opět zkontrolujte, jestli je v misce dost šťávy. Při každé kontrole, 3 – 4 za dobu pečení,přelijte kuřecí paličku lžící vypečené šťávy. Pečeme dalších 30 Minut .

Vyndáme z trouby a 2 Minuty necháme odpočinout a podáváme.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

1 Review

Miroslav Sázovský

Prosinec 26, 2014

Kuřecí paličky na medu. Pro mlsný jazyk labužníka je to koncert chutí, kdy se spojuje jemná chuť medu s vůní masa a chutí čerstvého pečeného kuřete a másla. jemné koření dodává paličkám nezapomenutelnou chuť kořeněného medu.

All fields are required to submit a review.