

Kuře s pórkem
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Česká kuchyně Vařená jídla
Prosinec 25, 2014
Tento recept je opět velmi jednoduchý a pokud máte problémy s trávicí soustavou a vaše tělo nemá rádo mastná jídla, tak toto je skvělá varianta, jak si dát chutné jídlo, po kterém vám nebude špatně.
- Prep: 20 MIN
- Total Time: 1 HR
-
20 MIN
40 MIN
1 HR
- 2
Postup
Omyjeme si brambory, neloupeme a pokrájíme na čtvrtky a ty pak rozkrojíme ještě na půl, poté vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, pak brambory slijeme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů po dobu 15 - 20 minut.
Během doby, co se pečou brambory, si připravíme špetnát. Špenátové listy pořádně propereme, abychom se zbavili nečistot, ohřejeme si v rychlovarné konvici 1 litr vody, špenát vložíme do cedníku a horkou vodou ho přelijeme, necháme okapat a schladnout.
Ze spařeného špenátu vyždímeme zbylou vodu a na hrubo pokrájíme.
Na pánvi si rozehřejeme 2 polévkové lžíce olivového oleje, přidáme špenát a zlehka orestujeme.
Přidáme sůl, pepř a chilli, citronovou šťávu a propasírovaný stroužek česneku a vše pořádně promícháme 2 - 3 minutky a sundáme z plotny. Špenát je potřeba hodně osolit, tak se nebojte osolit trochu víc, než normálně solíte jídlo, jinak nevynikne chuť.
Dále si omyjeme, oloupeme pórek a pokrájíme na větší kolečka.
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, přidáme sůl, pepř, chilli a grilovací koření a orestujeme na 2 lžících olivového oleje.
Až když je maso hotové, stáhněta sporák na nižší teplotu, přidejte nakrájený pórek, máslo, kuřecí bujón a vodu, přiklopte pokličkou a nechte chvíli dusit zhruba 5 - 10 minut, aby nám změknul pórek.
Brambory vyndáme z trouby a osolíme, dokuď jsou ještě teplé. Měly by mít hezky zlatavěhnědou barvu.
Vše je hotovo a můžeme servírovat.
Copyright © Olga Pokorná