Kuře s pórkem

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Tento recept je opět velmi jednoduchý a pokud máte problémy s trávicí soustavou a vaše tělo nemá rádo mastná jídla, tak toto je skvělá varianta, jak si dát chutné jídlo, po kterém vám nebude špatně.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 20 MIN

    40 MIN

    1 HR

  • 2

Ingredience

Kuřecí prsa - 500 g

brambory rané - 4 ks

listový špenát - čerstvý - 200 g

česnek - stroužek - 1 ks

pórek - malý - 1 ks

citronová šťáva - 1 polévková lžíce

olivový olej - 4 polévkové lžíce

máslo - 1 polévková lžíce

kuřecí bujon z vaničky - 1 lžička

Koření

sůl - dle chuti

pepř - 1 špetka

chilli - drcené - 2 špetky

grilovací koření na kuře - dle chuti

studená voda - 1 dcl

Postup

Omyjeme si brambory, neloupeme a pokrájíme na čtvrtky a ty pak rozkrojíme ještě na půl, poté vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, pak brambory slijeme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů po dobu 15 - 20 minut.

Během doby, co se pečou brambory, si připravíme špetnát. Špenátové listy pořádně propereme, abychom se zbavili nečistot, ohřejeme si v rychlovarné konvici 1 litr vody, špenát vložíme do cedníku a horkou vodou ho přelijeme, necháme okapat a schladnout.

Ze spařeného špenátu vyždímeme zbylou vodu a na hrubo pokrájíme.

Na pánvi si rozehřejeme 2 polévkové lžíce olivového oleje, přidáme špenát a zlehka orestujeme.

Přidáme sůl, pepř a chilli, citronovou šťávu a propasírovaný stroužek česneku a vše pořádně promícháme 2 - 3 minutky a sundáme z plotny. Špenát je potřeba hodně osolit, tak se nebojte osolit trochu víc, než normálně solíte jídlo, jinak nevynikne chuť.

Dále si omyjeme, oloupeme pórek a pokrájíme na větší kolečka.

Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, přidáme sůl, pepř, chilli a grilovací koření a orestujeme na 2 lžících olivového oleje.

Až když je maso hotové, stáhněta sporák na nižší teplotu, přidejte nakrájený pórek, máslo, kuřecí bujón a vodu, přiklopte pokličkou a nechte chvíli dusit zhruba 5 - 10 minut, aby nám změknul pórek.

Brambory vyndáme z trouby a osolíme, dokuď jsou ještě teplé. Měly by mít hezky zlatavěhnědou barvu.

Vše je hotovo a můžeme servírovat.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.