Kuře na kurkumě

By Olga Pokorná      

Leden 3, 2015

0.0

Variace koření a surovin tohoto indického jídla vás překvapí svojí jemnou ale přesto výraznou a specifickou chutí. Vlastnosti koření kurkuma dají jídlu jedinečnou chuť, vůni a krásnou žlutou barvu.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 2 HRS
  • 20 MIN

    1 HR 40 MIN

    2 HRS

  • 4 porce

Ingredience

kuřecí paličky - 8 ks

bílý jogurt - 300 g

cibule střední - 8 ks

paprika červená - 1 ks

rajče - 1 ks

brambory střední - 6 ks

hrášek z konzervy - 425 g

bílé víno - 2 dcl

olivový olej - 8 polévkových lžic

Koření

sůl - 1 polévková lžíce

zázvor mletý - 1 lžička

kukrkuma - 3 polévkové lžíce

paprika - 1 polévková lžíce

chilli drcené - 1/2 lžičky

hřebíček - 10 ks

Postup

Kuřecí paličky, ze kterých jsme sundali kůži, naložíme do bílého jogurtu do uzavíratelné misky. Takto naložené kuřecí paličky necháme uležet 24 hodin.

Do hrnce si dáme olivový olej a zahřejeme ho.

Cibuli oloupeme, nahrájíme nahrubo a přidáme do hrnce.

Červenou papriku zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno na kostičky a přidáme do hrnce.

Rajče nakrájíme též najemno na kostičky a přidáme do hrnce.

Přidáme sůl a na mírném stupni či ohni dusíme pod poklicí 45 Minut.

Během dušení občas promícháme. Zelenina by měla pustit vodu. Pokud pustí málo vody a začne se připékat na dno hrnce, podlijte 1 dcl vody.

Po 45 minutách přidáme do hrnce den dopředu naložené kuřecí paličky a pomalu promícháme.

Dále přidáme zázvor, kurkumu, papriku, chilli, hřebíček a celé důkladně promícháme.

Zalejeme bílým vínem a pod poklicí dusíme dalších 10 Minut.

Brambory oloupeme a každou pokrájíme podlouhle na 6 dílů, přidáme do hrnce a pod poklicí vaříme zhruba 30 Minut, dokud brambory nejsou měkké.

Nakonec přidáme do hrnce zcezený hrášek a vaříme 10 Minut.

Omáčka by měla být husčí a nasládlé kořeněné chutě. Podává se s vařenou rýží.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.