

Kuře na kurkumě
By Olga Pokorná Hlavní jídlo Indická kuchyně Vařená jídla
Leden 3, 2015
Variace koření a surovin tohoto indického jídla vás překvapí svojí jemnou ale přesto výraznou a specifickou chutí. Vlastnosti koření kurkuma dají jídlu jedinečnou chuť, vůni a krásnou žlutou barvu.
- Prep: 20 MIN
- Total Time: 2 HRS
-
20 MIN
1 HR 40 MIN
2 HRS
- 4 porce
Postup
Kuřecí paličky, ze kterých jsme sundali kůži, naložíme do bílého jogurtu do uzavíratelné misky. Takto naložené kuřecí paličky necháme uležet 24 hodin.
Do hrnce si dáme olivový olej a zahřejeme ho.
Cibuli oloupeme, nahrájíme nahrubo a přidáme do hrnce.
Červenou papriku zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno na kostičky a přidáme do hrnce.
Rajče nakrájíme též najemno na kostičky a přidáme do hrnce.
Přidáme sůl a na mírném stupni či ohni dusíme pod poklicí 45 Minut.
Během dušení občas promícháme. Zelenina by měla pustit vodu. Pokud pustí málo vody a začne se připékat na dno hrnce, podlijte 1 dcl vody.
Po 45 minutách přidáme do hrnce den dopředu naložené kuřecí paličky a pomalu promícháme.
Dále přidáme zázvor, kurkumu, papriku, chilli, hřebíček a celé důkladně promícháme.
Zalejeme bílým vínem a pod poklicí dusíme dalších 10 Minut.
Brambory oloupeme a každou pokrájíme podlouhle na 6 dílů, přidáme do hrnce a pod poklicí vaříme zhruba 30 Minut, dokud brambory nejsou měkké.
Nakonec přidáme do hrnce zcezený hrášek a vaříme 10 Minut.
Omáčka by měla být husčí a nasládlé kořeněné chutě. Podává se s vařenou rýží.
Copyright © Olga Pokorná