

Hráškový krém
By Olga Pokorná Hlavní jídlo, Polévky Česká kuchyně Vařená jídla
Leden 30, 2015
Vychutnejte si nasládlou chuť hrášku ve vynikajícíí krémové polévce. Svěží zelená barva a sytá chuť nasytí a budete se cítit skvěle. Hráškový krém si zamilujete.
- Prep: 20 MIN
- Total Time: 30 MIN
-
20 MIN
10 MIN
30 MIN
- 2 porce
Postup
1. Do hrnce nasypeme hrášek, přidáme vodu, listy bazalky, máslo, sůl a pepř a přivedeme k varu a vaříme 3 Minuty.
2. Během doby, kdy se vaří hrášek, si na jemno nakrájíme jarní cibulku a lehce osmahneme na olivovém oleji. Cibulka nesmí být hnědá.
3. Po třech minutách vyndáme z hrnce listy bazalky a na stranu si dáme 4 polévkové lžíce kuliček hrášku.
4. Poté přidáme osmahnutou jarní cibulku, mléko a necháme ještě povařit 2 Minuty.
5. Hrnec sundáme z plotny a tyčovým mixérem vyšleháme do hladké krémové hmoty.
6. Hráškový krém nalijeme do misek, posypeme kuličkama hrášku a nasekanými arašídy.