Hráškový krém

By Olga Pokorná  ,     

Leden 30, 2015

0.0

Vychutnejte si nasládlou chuť hrášku ve vynikajícíí krémové polévce. Svěží zelená barva a sytá chuť nasytí a budete se cítit skvěle. Hráškový krém si zamilujete.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 30 MIN
  • 20 MIN

    10 MIN

    30 MIN

  • 2 porce

Ingredience

450 g - mražený hrášek

30 g - máslo

200 ml - studená voda

100 ml - mléko

2 ks - jarní cibulka

1 PL - olivový olej

4 listy - bazalka

30 g - nasekané najemno natural arašídy

Koření

1/2 lžičky - sůl

1/2 lžičky - pepř

Pomůcky

Tyčový mixér

Postup

1. Do hrnce nasypeme hrášek, přidáme vodu, listy bazalky, máslo, sůl a pepř a přivedeme k varu a vaříme 3 Minuty.

2. Během doby, kdy se vaří hrášek, si na jemno nakrájíme jarní cibulku a lehce osmahneme na olivovém oleji. Cibulka nesmí být hnědá.

3. Po třech minutách vyndáme z hrnce listy bazalky a na stranu si dáme 4 polévkové lžíce kuliček hrášku.

4. Poté přidáme osmahnutou jarní cibulku, mléko a necháme ještě povařit 2 Minuty.

5. Hrnec sundáme z plotny a tyčovým mixérem vyšleháme do hladké krémové hmoty.

6. Hráškový krém nalijeme do misek, posypeme kuličkama hrášku a nasekanými arašídy.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.