Guacamole

By Olga Pokorná  ,     

Prosinec 25, 2014

5.0 1

Tento dip nebo pomazánka je základem tradiční mexické salsy, je to zdravá pochoutka, velmi snadná a příprava je opravu rychlá, vyniká svěží chutí a je to dobrý tip na chuťovku na letní party či grilovačku.

  • Prep: 15 MIN
  • Total Time: 30 MIN
  • 15 MIN

    15 MIN

    30 MIN

  • 2 porce

Ingredience

avokádo - 1 ks

cherry rajčata - 6 ks

česnek - 1/2 stroužku

jarní cibulka - 1/2 ks

citronová šťáva - 1 lžička

Koření

chilli - drcené - 1 špetka

sůl - 1 špetka

pepř - 1 špetka

Postup

Vezmeme si avokádo, nožem rozkrojíme na půl, vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu a lehce rozmačkáme vidličkou a dáme do misky.

Nakrájíme na drobné kousky cherry rajčata a přidáme k avokádu. Rajčata během krájení pustí šťávu, což vůbec nevadí, vše přidáme k avokádu.

Poté vezmeme zelenou část jarní cibulky, bílou část - spodní cibulku nepotřebujeme, a nakrájíme na opravdu jemné kousky a smícháme s avokádem a cherry rajčaty.

Nakonec přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli a propasírovaný česnek a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily kompaktní hmotu.

Podáváme s bílým či tmavým pečivem, nachos nebo slanými krekry.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

1 Review

Miroslav Sázovský

Prosinec 26, 2014

Tento recept si zamilujete a budete ho chtít minimálně jenou měsíčně jíst!!! Doporučuji vyzkoušet.

All fields are required to submit a review.