Džem

By Olga Pokorná      

Prosinec 25, 2014

0.0

Každý zná džemy a marmelády od svých babiček, když jsme byly malé děti a třeba rybízová domácí je nejlepší na linecké cukroví. Rozhodla jsem se, že letos si udělám pár skleniček vlastního džemu. Jestli už nevíte, co se sezóním ovocem, udělejte si džem, snadno a rychle.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 20 MIN

    40 MIN

    1 HR

  • 4-5 sklenic

Ingredience

jahody - 700 g

rybíz červený - 400 g

želírovací cukr - 500 g

Postup

Jahody zbavíme šťopek, důkladně omyjeme a pokrájíme na kousky. Zvolila jsem větší kousky, ale můžete pokrájet i na menší.

Pokrájené jahody dáme do hrnce, přidáme 300 g želírovacího cukru a přivedeme k varu.

Rybíz otrháme, důkladně propláchneme, aby se vyplavily nečistoty a dáme do hrnce, přidáme 200g želírovacího cukru a přivedeme k varu.

Za stálého míchání vyříme vždy 5 - 10 minut.

Ještě teplý džem plníme do skleniček, uzavřeme a na 5 Minutes postavíme víčkem dolů, dnem nahoru.

Poté je necháme schladnout někde v chladnějším místě.

Copyright © Olga Pokorná

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.