Čokoládový fondant se dá popsat jako vášnivý požitek a čokoholici uspokojí svou nekonečnou touhu po čokoládě. Překvapí vás nejen svojí chutí ale také svojí tekutou konzistencí uvnitř. Fondant po upečení na povrchu lehce praskne, povrch je křupavý, vnitřek po okrajích je vláčný a mekký a srdce fondantu je tekuté, takže při rozkrojení vyteče jak láva.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a pomalým mícháním rozmícháme.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem přidáme do vyšlehaných vajec a pomalu promícháme.
Mističky "kokotky" si vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Připravenou směs nalejeme pomalu do připravených mističek do 3/4, protože při pečení nabydou, a pečeme v troubě na 200°C 12 Minutes. Povrch lehce praskne a to je známka toho, že je správně upečeno, a necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme šlehačku, kterou vyšleháme s vanilkovým cukrem a podáváme k čokoládovému fondantu.
Skvělým doplňkem je nejen šlehačka, ale také zmrzlina či ovocný přeliv.