

Carpaccio z červené řepy
By Olga Pokorná Předkrmy, Saláty, Vegetariánské Česká kuchyně Vařená jídla
Květen 3, 2015
Červená řepa je zdravá, skvěle chutná a je velmi variabilní v přípravě pokrmů. Jedna z možných úprav je carpaccio. Carpaccio z červené řepy je skvělý a zdravý předkrm, příloha ke grilovanému masu nebo fresh salát.
- Prep: 15 MIN
- Total Time: 1 HR
-
15 MIN
45 MIN
1 HR
- 2 porce
Postup
Omyjeme si červenou řepu, neloupeme a dáme na 30 Minut vařit do hrnce se studenou vodou.
Povařenou řepu propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout ještě 15 Minutes.
Vychladlou červenou řepu si oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na slabé plátky 1 - mm. Plátky naskládáme lehce přes sebe dokola po celém talíři.
Dle chuti můžeme přidat špetku soli či pepře.
Omyjeme si rukolu, osušíme a poklademe na plátky červené řepy.
Pokapeme dýňovým olejem a na závěr posypeme Goudou a Parmezánem.