Carpaccio z červené řepy

By Olga Pokorná  , ,     

Květen 3, 2015

0.0

Červená řepa je zdravá, skvěle chutná a je velmi variabilní v přípravě pokrmů. Jedna z možných úprav je carpaccio. Carpaccio z červené řepy je skvělý a zdravý předkrm, příloha ke grilovanému masu nebo fresh salát.

  • Prep: 15 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 15 MIN

    45 MIN

    1 HR

  • 2 porce

Ingredience

4 ks - červená řepa

dle chuti - sýr Gouda

dle chuti - sýr Parmezán

1 hrst - rukola

4 PL - dýňový olej

sůl

pepř

Postup

Omyjeme si červenou řepu, neloupeme a dáme na 30 Minut vařit do hrnce se studenou vodou.

Povařenou řepu propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout ještě 15 Minutes.

Vychladlou červenou řepu si oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na slabé plátky 1 - mm. Plátky naskládáme lehce přes sebe dokola po celém talíři.

Dle chuti můžeme přidat špetku soli či pepře.

Omyjeme si rukolu, osušíme a poklademe na plátky červené řepy.

Pokapeme dýňovým olejem a na závěr posypeme Goudou a Parmezánem.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.