Bezlepkové sušenky s mandlemi

By Olga Pokorná      

Leden 10, 2016

0.0

Tyto sušenky jsou bezlepkové a jsou skvělou variantou k snídani či svačině s kouskem ovoce. Jsou křehké, voňavé a velmi chutné a zdravé! Jedná vám nebude stačit.

  • Prep: 2 HRS
  • Total Time: 2 HRS 20 MIN
  • 2 HRS

    20 MIN

    2 HRS 20 MIN

  • 50 ks

Ingredience

180 g - pohanková mouka (bezpelková)

80 g - třtinový cukr-hnědý

90 g - ovesné vločky (nebo pohankové vločky)

120 g - loupané mandle - nahrubo nasekané

100 g - sušené brusinky

100 g rozinky v rumu

1 PL - rum

1/2 lžičky - jedlá soda

1 lžička - skořice

140 g - máslo - změklé

1 ks - vejce

1 PL - lesní med

Postup

Do větší mísy dáme postupně všechny ingredience jak jsou uvedeny v seznamu ingrediencí a rukama pořádně prohněteme a vytvoříme krásně kompaktní, lepivé těsto, které si vyválíme do válečku o průměru max. 4 cm, zabalíme do potravinářské fólie a necháme min. dvě hodiny odpočívat v lednici. Nejlepší je si těsto udělat den dopředu, aby se proleželo.

Když je těsto ztuhlé a odpočinuté, vyndáme těsto z ledničky a nakrájíme ostrým nožem na cca 5-7 mm široké plátky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Plátky klademe cca 1,5 cm od sebe, protože sušenky při pečení nabydou.

Pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů 20 Minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout na plechu.

Sušenky můžeme jíst samotné, s ovocem nebo třeba s jogurtem.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.