
Bezlepkové sušenky s mandlemi
By Olga Pokorná Deserty Česká kuchyně Pečená jídla
Leden 10, 2016
Tyto sušenky jsou bezlepkové a jsou skvělou variantou k snídani či svačině s kouskem ovoce. Jsou křehké, voňavé a velmi chutné a zdravé! Jedná vám nebude stačit.
- Prep: 2 HRS
- Total Time: 2 HRS 20 MIN
-
2 HRS
20 MIN
2 HRS 20 MIN
- 50 ks
Postup
Do větší mísy dáme postupně všechny ingredience jak jsou uvedeny v seznamu ingrediencí a rukama pořádně prohněteme a vytvoříme krásně kompaktní, lepivé těsto, které si vyválíme do válečku o průměru max. 4 cm, zabalíme do potravinářské fólie a necháme min. dvě hodiny odpočívat v lednici. Nejlepší je si těsto udělat den dopředu, aby se proleželo.
Když je těsto ztuhlé a odpočinuté, vyndáme těsto z ledničky a nakrájíme ostrým nožem na cca 5-7 mm široké plátky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Plátky klademe cca 1,5 cm od sebe, protože sušenky při pečení nabydou.
Pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů 20 Minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout na plechu.
Sušenky můžeme jíst samotné, s ovocem nebo třeba s jogurtem.